Problemi u komunikaciji

Napisala ivana novembar - 13 - 2012

Kad pogledamo našu medjusobnu komunikaciju, možemo da vidimo da se ona zasniva uglavnom na predpostavkama.

To su predpostavke da će neko uraditi nešto što mi očekujemo da uradi, pa ako ne uradi to onda smo razočarani, onda patimo, nade su nam pale u vodu… kako je samo smeo/la to da uradi, … nisam mislio/la da je takva…

A da li se zaista upitamo da li su naše predpostavke realne, odakle nam pravo da očekujemo i da se razočaravamo ljudima. Ljudi su takvi kakvi jesu, a ne onakvi kakvi mi očekujemo da budu.

Drugi mogu da budu onakvi kakvi žele da budu,  kao što i mi možemo da budemo onakvi kakvi želimo da budemo. Dozvolimo im to, i dozvolimo sebi.

Drugi nisu loši, loše su naše predpostavke!

Problemi u komunikaciji2 Problemi u komunikaciji

Ili predpostavljamo da je neko rekao nešto da nas uvredi, povredi, da nije smeo da to uradi i .. živimo sa tom mišlju u jednom paklu, a da sa tom osobom o tome ne porazgovaramo, da ne pitamo šta ti je značilo to što si rekao, to me je povredilo, ili ja sam to shvatila tako. Uopšte ne pojasnimo i ne razjasnimo ono što nam nije jasno, a vrlo smo spremni da dotične ljude osudimo i okrivimo zbog toga što su rekli.  I još  sa drugima pričamo o tome šta su oni navodno uradli ili nisu uradili tj. ogovaramo ih iza ledja (a mislimo da su oni loši! ).

Problemi u komunikaciji Problemi u komunikaciji

A ako smo od onih koji znaju itekako da pro( i)govore, onda su to uglavnom reči pune , ili besa, ili osude,optužbe… da se ništa ne razjasni već se problem i nesporazum samo produbi, jer druga osoba počne da se oseća ugroženo pored nas i počne da se brani i da nas  napada . I onda mi predpostavljamo ovo, a ona predppostavlja ono, a otrovne strelice samo lete.

I gde je tu istina?

U čemu je smisao jedne takve komunikacije, kako se osećamo posle tog razgovora, šta smo rešili sa tim razgovorom?

A kad bi samo jedna osoba bila svesna situacije, svesna svojih predpostavki, i pokušala da ih ljudski i normalno preispita videla bi da je uglavno bila u zabludi. Problem uopšte ne bi postojao na tom nivou kao problem, već kao nešto što treba razjasniti u razgovoru.

Zato setimo se drugi kad nas napadaju, napadaju nas zbog svojih predpostavki, koje uglavnom nemaju veze sa onim što smo mi mislili, ostanimo pribrani, ne branimo se, shvatimo situaciju i razjasnimo je prvo sebi,  a onda i osobi pored nas.

Setimo se kad hoćemo nekog da napadnemo što je to ovako ili onako uradio ili nije uradio, setimo šta smo mi očekivali, da li je to realno, da li ta osoba ima prava sama da donosi odluke, ili je samo naše mišljenje bitno… Setimo se i ljudski i normalno porazgovarajmo bez napada, bez optužbi, bez besa..

Problemi u komunikaciji. Problemi u komunikaciji

Ako vam je problem, i ne znate kako to da uradite tu je uvek Bahovo cveće, puno mudrosti koje itekako zna da pokaže pravi put i da nas usmeri prema istini.

 

 

Slični tekstovi: